Jazakallahu Khairan

Sunday, April 10, 2011

Kem Remaja Islam Tuaran pembuka tirai.

Alhamdulillah dengan izin Allah SWT dapat juga menginjakkan diri ke Kem Remaja Islam(KRIS) yang diadakan di kawasan Tuaran semalam. Hampir saja tidak dapat ke sana atas kepadatan jadual di hujung minggu. Mujur Allah permudahkan urusan serta masih menetapkan keazaman dihati untuk turun menyumbang segala yang termampu.

Niat asal hendak membantu sepenuhnya di KRIS semua kawasan pada tahun ni tapi sungguh perancangan Allah itu adalah yang the best. Tidak ada manusia yang diciptakan punya kuasa Kage Bunshin No Jutsu seperti Naruto. Jika ada, pasti tanggungjawabnya juga akan sama berganda. Lebih pening kepala.

Tahniah kepada PSS dan KRU kawasan Tuaran yang telah berjaya melaksanakan program tahunan PSS. Sekaligus menjadi KRIS pembuka tirai untuk tahun 2011 pada 08-10 April. Penyertaan amat memberangsangkan dan saya yakin ianya turut mencapai kuota yang ditetapkan. 7 buah sekolah di sekitar Tuaran telah menghantar wakil dan menjadikan jumlah penyertaan mencecah seramai 100 lebih. Mabruk!

Slot malam yang dihidupkan dengan suasana detik kematian mengambil masa sejam lebih. Semestinya di setiap pengisian yang hendak disampaikan, penyampai terutama perlu menyerapkan sedalam-dalamnya nilai penghayatan kepada diri terlebih dahulu. Bila penyampaian melalui hati insya-Allah dipermudahkan untuk sampai kepada hati-hati yang lain. Sungguhpun hanya bertugas di belakang tabir. Mari ke arah bertugas dengan ikhlas, jangan kerana tugas.

Memandangkan esoknya di awal pagi saya perlu mengikuti kursus guru PASTI, usai slot, di lewat jam 11 malam itu tekad juga untuk pulang ke rumah dengan mengekori sifu dari belakang. Harap perkara ini saya tidak perlu ulangi untuk jaminan keselamatan pada masa akan datang. Muhasabah kembali.

Apapun tahniah Tuaran atas pelaksanaan kerja yang sentiasa ke hadapan! :) Mari menantikan program KRIS di kawasan seterusnya, antara yang pasti Kota Belud - 06-08 Mei 2011 dan Kota Kinabalu - 03-05 Jun 2011.

No comments: